Haastattelu: Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja

Talousblogihaastattelu: Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja


Talousblogihaastattelusarjan kuudennessa osassa esittäytyy itselle jostain syystä aikaisemmin vieraammaksi jäänyt Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja. Jopa hieman ihmeellistä etten ollut blogiin aikaisemmin tutustunut, nimittäin paljon on tullut suomalaisia talousblogeja viimeisten vuosien aikana luettua ja seurattua. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Erinomaista että blogi löytyi nyt tätä kautta, sillä kuten bloggaaja itse haastattelussakin mainitsee, hän pyrkii kirjoittamaan laadukkaita, pitkiä ja hyvin pureskeltuja tekstejä. Laatuvaikutelma tässä vuoden 2016 aikana aloitetun blogin teksteissä todella näkyy. Jäin itse kahlaamaan pidemmäksi ajaksi blogin vanhempia artikkeleita läpi.

Kahlaa sinäkin, mutta mennäänpä sitä ennen itse haastatteluun.

// Lue  lisää täältä jos haluat että esittelen myös sinun blogisi!



inssin osingot

1. Kertoisitko aluksi jotain taustastasi sekä blogisi nimen ja osoitteen?

Olen Rikhard Wacker, sijoitusbloggaaja Jyväskylästä. Kirjoitan Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirjaa, joka tosin taidetaan tuntea lukijoiden keskuudessa paremmin Inssin osingot-blogina. Olen IT-alaa opiskeleva metsätalousinsinööri, joka on blogannut nyt parisen vuotta. 

2. Minkälainen tarina blogisi takana on?

Ennen bloggaamista pidin sijoituspäiväkirjaa Nordnetin Sharevillessä, joka oli aika kehno alusta kirjoittaa. Viesteissä oli merkkirajoitus, niitä ei voinut muokata/poistaa jälkikäteen, vain yksi kuvatiedosto per teksti jne. Keskeneräiset kirjoitukset katosivat helposti bittiavaruuteen jos netti katkesi tai sivusto päivitti itsensä. Blogista etsin ensisijaisesti parempaa alustaa päiväkirjalleni. Alkuperäinen tavoite oli, että kirjoittaisin yhden tekstin kuukaudessa-tahdilla, mutta homma lähti heti käsistä. Ekan 9 kk jälkeen huomasin julkaisseeni yli 70 kirjoitusta.

3. Mikä blogissasi on erikoista / erilaista?

Tekstini tuntuvat olevan aika paljon keskimääräistä blogitekstejä pidempiä, johtuen siitä että tykkään käsitellä kirjoitusteni aiheita laajasti monesta eri näkökulmasta. Mielestäni sijoitusblogit kilpailevat pääasiassa laadukkaalla sisällöllä, joten en mielellään julkaise kovin lyhyitä tai suppeita "tynkätekstejä". Periaatteenani onkin, että sitä lähetä-nappia saa painaa vasta, kun aihe on koluttu täysin läpi.

Lukijapalautteissa korostuu hyvin usein huumori blogissani. Vaikka tekstit venähtävät välillä pitkiksi, muutamat läpät oikeissa kohdissa saavat lukijan lukemaan tekstin maaliin asti. Monet lukijat ovat väittäneet lukevan blogiani ihan vain huumorin ja tekstien helppolukuisuuden vuoksi. Jotkut sanovat jopa lukevansa, vaikkei sijoittaminen varsinaisesti edes kiinnosta.

4. Mitkä ovat blogisi kolme suosituinta artikkelia?

Muokkaan hieman kysymystä ja kerron kolmesta suosituimmasta aiheesta blogissani:

Kaikista suosituin aiheeni on S-juna, eli S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet. Siitä kertovat tekstit ovat vallanneet top2-luetuimpien paikat. Olen kirjoittanut S-junasta melko kattavat tietopaketit joten siinä lienee ainakin osasyy aiheen suosiolle.

Seuraavaksi suosituin aihe liittyy osinkojen kritisointiin. Yleensä sijoitusblogeissa osingot nähdään "ohituskaistana vaurastumiseen", mutta minä esitin tekstissäni täysin päinvastaisen väitteen. Osinkoverotuksen ja osinkojen uudelleensijoittamisen vuoksi osingot ovat mielestäni pikemminkin "sakkolenkki" vaurastumiseen.

Kolmanneksi suosituimmaksi tekstiksi on kiilannut vierailuni Sammon yhtiökokouksessa 2018. Se oli ensimmäinen kerta minulle yhtiökokouksessa, ja kirjoitin reissusta raportin ensikertalaisen silmin. Tämä on tainnut kiinnostaa erityisesti niitä lukijoita, jotka eivät ole käyneet koskaan yhtiökokouksessa tai suunnittelevat vakavasti osallistumista.

5. Mitä tiedät tänä päivänä oman talouden hallinnasta / säästämisestä / sijoittamisesta sellaista, jota olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit talousblogin pitämisen / sijoittamisen?

Olen ehkä yllättynyt bloggaamisen tienaamismahdollisuuksista. En kirjoittamisen alkaessa olisi koskaan uskonut sitä, että kirjoittamalla voisi saada jo parin vuoden jälkeen ihan asiallista sivutuloa. Alussahan meno on varsin nihkeää ja tuntipalkka voi olla joitakin senttejä. Sitkeällä kirjoittamisella ja osittain myös hyvällä onnella olen kuitenkin saanut kasvatettua tulojani. Ei tämä vielä "oikealle työlle" tienesteillä pärjää, mutta onhan tämä toisaalta mukava harrastus.

6. Mikä on paras neuvosi ihmiselle, joka aloittelee säästämistä / sijoittamista / tavoittelee taloudellista riippumattomuutta?

Taloudellinen riippumattomuus koostuu mielestäni ainoastaan kolmesta askeleesta:
  1. Minimoi kulut
  2. Maksimoi tulot
  3. Sijoittamalla ohituskaistalle. Olen kirjoittanut tästä aiheesta oman tekstin. 

7. Mitä lukijasi eivät vielä tiedä sinusta?

En ole blogissa paljoa puhunut metsäsijoittamisesta, mutta sekin on minulle melko tuttu sijoitusmuoto. Olen asunut oikeastaan koko ikäni maa- ja metsätilalla ja kasvanut metsien keskellä.  

8. Viimeisiä sanoja tai toivotuksia?

Ensinnäkin Eurotarkalle kiitokset hienosta ideasta! Meidän sijoitusbloggaajien tulisi ehdottomasti pitää enemmän yhtä. Muille lukijoille haluan toivottaa onnistuneita sijoituspäätöksiä ja mahtavaa sijoitusvuotta 2019!


// Lue  lisää täältä jos haluat että esittelen myös sinun blogisi, lähde rohkeasti mukaan!

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit